Salam. Selamat hujung minggu semua :) Time hujung minggu macam memang best masak-masak kat rumah kan? Haha, aku ni memang jenis kaki masak. So, kali ni aku nak share dengan korang macam mana mau buat sotong goreng tepung. Tapi aku olah sikit tepung tu kasi berempah sikit. Baru laa harum! Hehe.
Bahan-bahan:
- sotong
- 10 sb tepung tempura
- sedikit halba campur
- sedikit lada hitam
- garam secukup rasa (kalau tepung tempura sudah masin, jangan tambah garam)
- air ais
Cara:
- Campur semua bahan kering dalam satu bekas.
- Bancuh dengan air ais. (kasi pekat sikit jangan terlampau cair)
- Celup sotong dalam tepung yang sudah dibancuh dan goreng sampai garing.
Simple kan? Tau tak kenapa aku guna air ais? Sebab nak kasi rangup. Ini petua tau. INGAT!
Selamat mencuba :)
1 comment:
kat sini femes tau stc ni. nak2 makan tengah lapo. hehhe
Post a Comment