LUTFI SYAFIQ

Wednesday, January 27, 2010

JUST watch IT! ;)

video
ade silap taip skit dlm slideshow ni..btw,it's ok lah...sorry..;))

Yang Terbaik Bagimu (Jangan Lupakan Ayah)

- Ada Band

Teringat masa kecilku kau peluk dan kau manja
Indahnya saat itu buatku melambung
Disisimu terngiang hangat napas segar harum tubuhmu
Kau tuturkan segala mimpi-mimpi serta harapanmu

Kau inginku menjadi yang terbaik bagimu
Patuhi perintahmu jauhkan godaan
Yang mungkin ku lakukan dalam waktu ku beranjak dewasa
Jangan sampai membuatku terbelenggu jatuh dan terinjak

Reff:
Tuhan tolonglah sampaikan sejuta sayangku untuknya
Ku terus berjanji tak kan khianati pintanya
Ayah dengarlah betapa sesungguhnya ku mencintaimu
Kan ku buktikan ku mampu penuh maumu

Andaikan detik itu kan bergulir kembali
Ku rindukan suasana basuh jiwaku
Membahagiakan aku yang haus akan kasih dan sayangmu
Tuk wujudkan segala sesuatu yang pernah terlewati

Tuesday, January 26, 2010

GEMUK vs KURUS

OLD


NEW

bukan senang nak kurus...btol x??org gemok tau la kan mcm mna susahnya nak kurus...i'm still overweight now..nak dptkan berat badan yg unggul tu sgt susah..need to have strong spirit!
dulu2 my weight pernah mencecah 117kg..level obesiti lah..
skarang berjaya turunkan sedikit..berat skang 85kg...tinggi 184cm...but still overweight...skang tgh brusaha nak dptkan berat badan unggul lah...nak turunkan dlm 10kg lg jer kalu boleh...

dulu2 saiz seluar 42..
skang saiz 33..kalu boleh nak pakai saiz 30...
dulu2 makan nasi dalam 8 pinggan sehari..
skang dlm 8 pinggan utk 2 minggu..tp kena kurangkan lagi lah!dlm 4 pinggan utk 2 minggu..
dulu2 joging 100m dh semput mcm separuh nyawa..
skang joging 3km boleh tahan lagi lah..tp kena strong lg rr,maybe 5km tanpa henti..
dulu2 org panggil "tembun,gendut,boroi,gemok"
skang jarang lah dengar perkataan tu...tp ada la org kata "tinggi!besar!"
dulu2 jarang join ngn org2 NORMAL..
skang org NORMAL yg join me...tp,tah lah...
hahaha
dulu2 time aku start minum JUSMATE5,member2 aku kata aku menyeksa diri lah,apa lah..
skang,member2 aku yg dok mngata aku dulu2 yg terhegeh2 dok tya pasal JUSMATE5...
hmm...whatever...
dulu2 mak selalu kata "ish adik laaa,mak takut tgk adik dok makan byk sgt...mak bukan xmau bg makan,mak takut nnt adik gak yg sakit..mak kesian jaa..."..pastu aku kata "alaa,biaq la mak oi,time dok hidop ni mkn p laa puaih2..nnt mati xleh makan dah"(jawapan org jahil)...
skang mak kata "hmm,nak masak apa taktau hari ni adik?"...pastu aku jawab "xyah laa dok masak..xdak sapa nak makan..mak pun jgn dok makan nasik ari ni...perut naik laa,koi tua koi buncit,,mana elok..."(aku lak jd perunding kesihatan mak aku)
;)

PENGAJARAN:
jagalah pemakanan kita kerana pemakanan yg kurang sehat punca bg segala penyakit...semua penyakit berpunca daripada corak pemakanan kita...dalam kata lain,penyakit datang dari perut kita...


by
LUTFI

Wednesday, January 20, 2010

PASTRY CLASS...CHOUX PASTRY...!


hahah look at my face in that pic~kak fifah laa ajaq tu...hehe..btw,ini laa my group members!kak fifah,shima,and myself...this is in the pastry class..we did the best!good job akak n shima!luv u all la~;))

ini CHEF RUBY(rabiatul adawiyah)...dia suka bila aku amik gambaq dia...kami semua pakat2 nak tag kt dalam facebook..pastu chef ruby kata "saya nak tag jugakkk...".pastu aku kata laa "ade facebook kerrr???..pastu chef ruby kata "ade laaaaa"..wah semangat dia..heheh..thanks chef!u r the best lah!so sporting!

with my products...CHOUX PASTRY...
they all my products...kerjasama ngn kakak fifah n shima....but one of the picture tu bukan products kitorg..tu SAM punyer group...hehehe...

Friday, January 15, 2010

Basic Western IImy group members..FARID,KAK FIFAH N NADHIRA..
GOOD JOB dude!
btw,i hope we will do well in our next class...
so if i make a mistake,SORRY ok...
;))
our menu of this 1st class are chicken boxing, prawn tempura,fish fingers,cold cut,open face sandwich,deep fry calamari and the prawn cocktail~...overall,OK laa.thanks semua~

Thursday, January 14, 2010

Fundamental of Baking!!! ;))


My first class in Fundamental of Baking!
(CHEF RUBY) ;))

aku group ngn akak fifah n shima...they are the best!!!love them!
we make the short crust n sugar crust..
apple pie,Quiche Lorraine,n caramel tart!
sardine tart also!
cewwah! ;))
sdappppp!!!!!!
TERBAIK!!!!
akak fifah n shima!THANKS ya!
be the best group members for me~
semoga kita boleh bekerjasama to get the best lg ya after this ok!!! ;))

akak fifah n fatin...shima xdak sbb dia suka jalan2 cari makan kt dlm kitchen..sorry shima..;))
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!