LUTFI SYAFIQ

Thursday, January 27, 2011

Pocong !!! (18SG)

sekali lagi ! tajuk mau gempak jer kan ? hahahah . salah satu cara menarik pembaca nih . heheh
kali ni aku nak ulas sikit pasal soalan dari blog NISHA . ulasan dia mengenai tinggal meninggal ni . hahah . so , soalannya begini . YANG MANAKAH LEBIH MENYAKITKAN APABILA PASANGAN KITA MENINGGALKAN KITA KERANA MATI ATAU MASIH HIDUP TETAPI MENINGGALKAN KITA?".

lebih kurang mcm tu la soalannya . hehehhe

jadi...
ulasan aku sebegini lah...

bagi aku tinggal hidup lagi menyakitkan . kita tau dia masih hidup tp dia tinggalkan kita . kita boleh nampak dia happy dengan org lain tp kita yang kesunyian tanpa dia . kita masih terbayang kelibat dia tapi dia dah bukan milik kita . kita masih terkenang detik2 bersama dia sedangkan dia dah tak endahkan kita . jadi , aku lebih percaya bahawa berpisah hidup lagi sakit dan menyakitkan . kalau dah mati tu kena redha la . lgpun dia dh mati . dia mati pun masa dia sayang dan care tentang kita . yg masih hidup ni juz pergi dan seronok dengan org lain . grrr terseksa kot . sekian .

Monday, January 24, 2011

Telanjur di Melaka (18sx)

wah tajuk kelas gituewww ! *versi mak hayam . haha . ini sebenarnya idea daripada blog NISHIA NISHA ni yang selalu menimbulkan kontroversi pada tajuk-tajuk bagi setiap 'entry' yang hendak dia post . lagi lucah tajuk, lagi ramai orang akan click untuk STALK . kan ? harus lah ! tak gituew ? haha .benci noksss ! *jangkit daripada Uitm Melaka (masscommers) . mak nok mak nok ! dem dem dem ! yeah ! haha . ok kali ni aku nak kongsi sedikit lah perkara-perkara yang aku lalui di Melaka . 1st time pergi Melaka kot ! aku cerita berdasarkan gambar lah ok . more interesting ! interesting kerr ? haha lets check it out nokss !

picture 1 : itu river cruise . bot tu akan bawak penumpang sepanjang sungai tu . kita boleh lihat lampu-lampu yang seakan-akan memukau pandangan tatkala melewati sepanjang sungai tersebut . wahh ayat macam mau bikin karangan pulak kan ? haha mampu ? aku mampu ! kalau tak mampu tolong sambung baca ok ! haha *wt? i'm talking about !*
picutre 2 : ini di JONKER WALK ni . saja ja suruh ALIA snap picture aku dengan si FIZA ni . seronok pulak bergambar dalam keramaian dan kesibukan di dalam JALAN JONKER ini . serius rasa macam kat oversea . best ! nak pi lagi ! makkkk jom kita pergiiii . mattttkooollll ! err . pfft !
picture 3 : di tangga kt STADTHUYS ni . aku rasa bangga sebab setelah sekian lama aku mendengar nama STADHUYS masa zaman belajar sejarah dulu dan akhirnya aku dapat jugak menjengak ke situ dan melihat sendiri bangunan bersejarah tersebut . so HOTTT Malaysia ! best kot ! suasana yang penuh bersejarah walaupun aku sangat-sangat tak suka subjek sejarah !
picture 4 : TAKO TAO ! ini ALIA la ni dok promot suurh makan . dan akhirnya aku pun terbeli . kat JJ Penang ada ka tak benda ni sekarang ? ni kat JJ melaka . kalau ada nanti aku nak pi penang untuk makan benda alah ni . serius sedap ! like gituewww ! haha
picture 5 : di JONKER WALK jugak ni . orang sibuk lalu lalang kami pun sibuk bergambaruga ! wahahah
picutre 6 : ni masa dekat JJ . time ni tengah tunggu bas pukul 8 . pergi JJ makan-makan dulu . pastu kelam kelibut kejar bas . nasib baik sempat noksss ! kalau tak , huh tak tau nak cakap apa . haha
picture 7 : bersendiri lagi... bersendiri lagi... di saat mereka tinggalkan diriku pergi... err apa ni ? haha yang dok tangkap gambar tu bukan mereka-mereka kah ? hahaha gimik ja lebih ! benci noks ! *huh memang dah melekat sikit penyakit mak noks dari uitm lendu . waaa . hahaha mampu ? hahah
picture 8 : dekat tangga STADTHUYS gak ni . korang mampu ? kami mampu ! haa ! hahahaha
picture 9 : aksi gay ALIA . yang mamat tu muka cool saja . kan kan ? hensem kan ? hahaha
picture 10 : CHINA . hehe
picture 11 : WHITE HOUSE
picture 12 : comel ? haha haruslah ! **
picutre 13 :HOT kan ? pasangan bahagia 2011 . pfft . haha 
picture 14 : apabila mak ayam berposing gituwww . DIVA tuh ! korang mampu buat macam tu ? MAK mampu noksss ! hahaha
picture 15 : claypot sweet sour chicken rice ! hmm sedap tak ? kureng kot . tak suka ! nasib baik ada tomyam yang alia . boleh kasi tambah flavour ! huhu
picutres berikutnya : waaaarrghhh malasnya nak ulas satu persatu . haha ok la korang tengok sendiri la ok picutre lain . ada yang DIVA , ada yang tak DIVA sangat . ada yang HOT dan SUAM-SUAM . tapi apa yang penting kami bangga jadi anak Melayu . Melayu ker ? haha of kos lah bai ! hanya ujian DNA mampu menafikan status KEMELAYUAN kami ! bangga berada di Melaka . rasa macam Hang Tuah dekat sangat dengan aku . Hang Lipo pulak menyajikan makanan untuk aku . Hang Jebat mengawasi setiap langkah aku . haaa . mampukah anda ? hahah aku mampu ! eshhh apa yang aku merepek dok cakap mampu mampu nih ? tah laaa . terikut-ikut dengan cara percakapan budak masscom . bukan semua la budak masscom yang DIVA . yang suam-suam pun ramai . yang cool pun ada . hahaha . tapi seriusly ramai jugak budak-budak masscom ada RUPA . celebriti gituww . hahaha LIKE !


dua DIVA bergabung !










mampu macam ni ?? haaa mak mampu nokss ! *kata farah amalina* model di atas . haha




*pictures yang lain korang ulas sendiri la ok . aku malas dah . hahaha . tujuan nak share ja sikit-sikit . hehe . k bai .

Monday, January 10, 2011

Yeah dari Paris ke Sydney !

td aku bosan.. aku dh melancong ke paris...skg aku bosan lg..melancong ke sydney australia plak...best2... aku hanya "melancong" sendirian...best tau jalan sorang2 ni..usha2 tempat orang. mmg best siottt..heheh..

walau hanya aku pergi cuma di dalam mimpi2 ke tempat2 tersebut, tetapi aku abadikan menjadi sekeping gambar sebagai kenangan terindah...*ayat mcm lapar penampo jer* heheh..

Friday, January 7, 2011

Kfc tek . Birthday nya c allister eduard .

tajuk je yg ala2 mcm nak tunjuk2 pix2 kan . tp xdak pix pun .hahah . gua saja ja mau post satu entry mlm ni . gua ada sorang kawan ni . nama nya nur Annisha . blog dia best . haha . gua pun dh terikut2 cara nya tulis blog ni . tp of kos la blog gua lg sweet . sweet ? grrr . damn ! *sumpah meniru ko nisha* . damn damn ! tp best kot lepak kt kfc td . skg gua dh faham dh org sarawak cakap . walaupun gua xreti nak ckp balik . at least faham la kan . gua pun muka ala2 sabah sarawak jugak kot ! tp tentulah gua yg lg hensem dan cute . pfftttttt ! damnnnn lagi skali ! wahhh menarik la ! pandai kawan gua si nisha ni . gua rasa best plak menaip menggunakan unsur2 wadepak ini . wakakaka . apa tuh ? hahaha . gua menaip sambil buat muka hensem . hensem kaa ? damn ! cute ada la kot ! grrrr . damn lagi ! hahahaha . wahh . lau ko baca ni nisha , ko jgn jeles lak sbb gua tulis lg best dari ko tulis . shttttt ! pfft ! grrr ! damn ! hahahaha nyte !

Thursday, January 6, 2011

Pakej tak penting

pakej ?
apa yg aku maksudkan dgn pakej ni ?
skop berkaitan pakej ni luas .
mcm2 .
hmm
sbg contoh :
orang badan gemok tp suara superB
org yg muka kurang menawan tp badan superB
orang yg gemok tp muka WOW !

pakej masing2 la tu .

tp bagaimana plak kalau seseorang tu MUKA TERBAIK, SUARA SUPERB, BADAN SMART, berbakat, beriman dan etc .

mmg complete pakej la tu!
itu yg kita mau.

tp kalau kita mempunyai satu pakej yg bergelar IMAN&AMAL&BERTAKWA..
itu lah pakej terindah dan sempurna walau bagaimanapun rupa, suara atau fizikal kita.
carilah pakej tersebut utk disematkan dalam diri kita.
:) LUTFI SYAFIQ

Kawan-kawan ( Rindu... )

video
byk lg gambar yg tak dimasukkan dlm short MOVIE ni .
kepada sesiapa yg tak ada gambarnya tu, sorry .
aku ingat kamu semua .
=')

Monday, January 3, 2011

Miss You Muhammad Akif Rifqi

" Nama saya Akif!!!"
 "Akif cute kan uncle eppi?"
"Enough la uncle...Akif malu dah ni..."

rindunya kt Akif...
tak tau nak ckp cmna...
tiap2 hari tgk Akif masa Akif still kt umah tok aritu...
Semoga Akif sihat dan cepat membesar ok?
=)
Uncle syg Akif.
(uncle kerr?lalala~) ;p

Sunday, January 2, 2011

Kenapa ?

Tubuhku menggeletar… 
Di hati rasa berdebar
Apabila kau muncul menjelma di depan mata
Aku ketandusan kata kerana lidah rasa kelu
Ku cuba tepis perasaan tapi hati menuntut
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?

Ku jatuh hati padamu…
Mataku tidak lekang tak jemu-jemu memandang
Bak kata mereka ‘Yang terbaik dari ladang’
Memberikan perasaan teruja yang menggoda jiwa
Setabah mana hati akhirnya pasti mengalah
Apakah sudah masuk musim cinta?

Katakan kenapa kau buat malamku sukar untuk tidur
Menanti esok tiba untuk berjumpa
Katakan kenapa kau buat siangku asyik mengelamun
Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa? (ulang)

Kepingin untuk bersama denganmu
Katakan kenapa?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!