LUTFI SYAFIQ

Monday, January 24, 2011

Telanjur di Melaka (18sx)

wah tajuk kelas gituewww ! *versi mak hayam . haha . ini sebenarnya idea daripada blog NISHIA NISHA ni yang selalu menimbulkan kontroversi pada tajuk-tajuk bagi setiap 'entry' yang hendak dia post . lagi lucah tajuk, lagi ramai orang akan click untuk STALK . kan ? harus lah ! tak gituew ? haha .benci noksss ! *jangkit daripada Uitm Melaka (masscommers) . mak nok mak nok ! dem dem dem ! yeah ! haha . ok kali ni aku nak kongsi sedikit lah perkara-perkara yang aku lalui di Melaka . 1st time pergi Melaka kot ! aku cerita berdasarkan gambar lah ok . more interesting ! interesting kerr ? haha lets check it out nokss !

picture 1 : itu river cruise . bot tu akan bawak penumpang sepanjang sungai tu . kita boleh lihat lampu-lampu yang seakan-akan memukau pandangan tatkala melewati sepanjang sungai tersebut . wahh ayat macam mau bikin karangan pulak kan ? haha mampu ? aku mampu ! kalau tak mampu tolong sambung baca ok ! haha *wt? i'm talking about !*
picutre 2 : ini di JONKER WALK ni . saja ja suruh ALIA snap picture aku dengan si FIZA ni . seronok pulak bergambar dalam keramaian dan kesibukan di dalam JALAN JONKER ini . serius rasa macam kat oversea . best ! nak pi lagi ! makkkk jom kita pergiiii . mattttkooollll ! err . pfft !
picture 3 : di tangga kt STADTHUYS ni . aku rasa bangga sebab setelah sekian lama aku mendengar nama STADHUYS masa zaman belajar sejarah dulu dan akhirnya aku dapat jugak menjengak ke situ dan melihat sendiri bangunan bersejarah tersebut . so HOTTT Malaysia ! best kot ! suasana yang penuh bersejarah walaupun aku sangat-sangat tak suka subjek sejarah !
picture 4 : TAKO TAO ! ini ALIA la ni dok promot suurh makan . dan akhirnya aku pun terbeli . kat JJ Penang ada ka tak benda ni sekarang ? ni kat JJ melaka . kalau ada nanti aku nak pi penang untuk makan benda alah ni . serius sedap ! like gituewww ! haha
picture 5 : di JONKER WALK jugak ni . orang sibuk lalu lalang kami pun sibuk bergambaruga ! wahahah
picutre 6 : ni masa dekat JJ . time ni tengah tunggu bas pukul 8 . pergi JJ makan-makan dulu . pastu kelam kelibut kejar bas . nasib baik sempat noksss ! kalau tak , huh tak tau nak cakap apa . haha
picture 7 : bersendiri lagi... bersendiri lagi... di saat mereka tinggalkan diriku pergi... err apa ni ? haha yang dok tangkap gambar tu bukan mereka-mereka kah ? hahaha gimik ja lebih ! benci noks ! *huh memang dah melekat sikit penyakit mak noks dari uitm lendu . waaa . hahaha mampu ? hahah
picture 8 : dekat tangga STADTHUYS gak ni . korang mampu ? kami mampu ! haa ! hahahaha
picture 9 : aksi gay ALIA . yang mamat tu muka cool saja . kan kan ? hensem kan ? hahaha
picture 10 : CHINA . hehe
picture 11 : WHITE HOUSE
picture 12 : comel ? haha haruslah ! **
picutre 13 :HOT kan ? pasangan bahagia 2011 . pfft . haha 
picture 14 : apabila mak ayam berposing gituwww . DIVA tuh ! korang mampu buat macam tu ? MAK mampu noksss ! hahaha
picture 15 : claypot sweet sour chicken rice ! hmm sedap tak ? kureng kot . tak suka ! nasib baik ada tomyam yang alia . boleh kasi tambah flavour ! huhu
picutres berikutnya : waaaarrghhh malasnya nak ulas satu persatu . haha ok la korang tengok sendiri la ok picutre lain . ada yang DIVA , ada yang tak DIVA sangat . ada yang HOT dan SUAM-SUAM . tapi apa yang penting kami bangga jadi anak Melayu . Melayu ker ? haha of kos lah bai ! hanya ujian DNA mampu menafikan status KEMELAYUAN kami ! bangga berada di Melaka . rasa macam Hang Tuah dekat sangat dengan aku . Hang Lipo pulak menyajikan makanan untuk aku . Hang Jebat mengawasi setiap langkah aku . haaa . mampukah anda ? hahah aku mampu ! eshhh apa yang aku merepek dok cakap mampu mampu nih ? tah laaa . terikut-ikut dengan cara percakapan budak masscom . bukan semua la budak masscom yang DIVA . yang suam-suam pun ramai . yang cool pun ada . hahaha . tapi seriusly ramai jugak budak-budak masscom ada RUPA . celebriti gituww . hahaha LIKE !


dua DIVA bergabung !










mampu macam ni ?? haaa mak mampu nokss ! *kata farah amalina* model di atas . haha




*pictures yang lain korang ulas sendiri la ok . aku malas dah . hahaha . tujuan nak share ja sikit-sikit . hehe . k bai .

7 comments:

nishiyanisha said...

pic tako tu je yang menarik hatikuhh~~ TAKO TAKO!!!!!!

Anonymous said...

love you syg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -alia adlynn rosli

LUTFI~;)) said...

nisha :asal lak ? hahahah

Alia Adlynn : love you too syg!!!!!

hafiz said...

cantik sgt pix nie bro.......pandai amikkk and edit

hafiz hafizol said...

hensem la kamu..

sila perasan..

LUTFI SYAFIQ said...

thx bro. lalala aku mmg hensem

Anonymous said...

sangat menarik, terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!