LUTFI SYAFIQ

Wednesday, March 2, 2011

Kenapa dengan Jururawat???

Salam...
haa kali ni aku nak cakap2 sikit pasal JURURAWAT atau NURSE.
hmm apa masalah dengan mereka ni??
haa tu yang aku taktau tu.
hangpa semua perasan dak? 
Kebanyakan jururawat kat hospital kerajaan ni tak mesra pelanggan langsung
Kenapa aku kata macam tu?
haaa ni sebab2 dia :-
1. tutur kata mereka kasar.
2. cara mereka melayan pesakit agak kurang ajar.
3. cara cakap macam nak marah walau dalam nada lemah lembut.
4. lambat memberi respond terhadap pesakit di dalam wad.(sbb tu ramai org mampos masuk hospital kerajaan)
5. bajet senior. ( ni bagi misi2 yang dah tua. berat bontot. tau mengarah saja. dah la suara mcm siamang. pesakit dengar pun betambah sakit. )
6. kerja agak tergopoh gapah. ( tak sabar nak balik layan laki kot? )

ok sebenarnya banyak lagi point2. tapi aku malas nak hurai panjang2. menyakitkan hati. aku tulis ni bedasarkan pemerhatian aku di kebanyakan hospital kerajaan lah. sangat berbeza dengan nurse2 di HOSPITAL SWASTA. mereka lebih terdidik. nak cakap pasal gaji? mungkin nurse2 di hospital swasta gaji LEBIH sikit kot? tapi dua2 belah pihak dapat gaji bulanan kan?? so, tolong lah ubah sikap. jadilah MESRA PELANGGAN sikit... kerajaan bayar korang bukan sahaja untuk BERKHIDMAT tapi jugak untuk menjadikan apa yang korang buat tu BERMAKNA pada setiap orang...

p/s: aku tak tujukan kepada semua NURSE2 ok. aku tujukan kepada yang SEPERTI ITU sahaja. yang terasa tu tolonglah ubah sikap. jangan nak kemaih sangat dengan patient.

Sekian...

7 comments:

Mamaleesya said...

btul tu...dah la orang yg datang tu sakit. Makin sakit jumpe nurse camtu

LUTFI SYAFIQ said...

tu lah pasal kan?hmm harap2 kerajaan dpt wat satu kursus khas utk mengatasi masalah atau tabiat ini.huhuh

KuraBinyu said...

hahaha.tau xpe. :D
bgslah hang ni dek oi.

LUTFI SYAFIQ said...

itu lah akak.. huhu i'm talking about fact. tak faham betol kenape dgn diorg2 tuh. adoiyaiii. benci! hahahah

Dda Ly said...

tp di gh n selayang, wad kanak2 la ye..ade sorg 2 je yg begitu...mungkin sbb dorg x suke kerja dorg kot??

meh ke rumah..
~stationery~
keep in touch ye..♥♥♥

fadhlizainol said...

nk taw x knp?
stngah(tmbh2 yg tua) dpa dh x leh nk naik gaji dh then mai yg muda2 yg ada ijazah yg bru msuk dng x brp nk ada skill trus dpt gaji msyuk pnya..dpa jles then patient jd mngsa..(i guess la)

LUTFI SYAFIQ said...

bernas! xpenah tepikiaq plak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!