LUTFI SYAFIQ

Monday, August 13, 2012

Resepi | Samosa Daging

samosa

Bahan-bahan inti:

  • 200g daging kisar
  • 1 paket rempah kari daging BABAS
  • 3 biji ubi kentang didadukan
  • daun kari
  • bawang besar
  • garam dan serbuk perasa

Cara-cara:

  1. Tumis bawang besar dan masukkan ubi kentang. Goreng sampai layu.
  2. Gaul daging kisar bersama rempah kari dan garam bersama sedikit air dan masukkan ke dalam kuali.
  3. Tambah sedikit serbuk perasa dan masukkan daun kari.
  4. Masak sehingga kering.

Untuk kulit cuma beli yang ready made ok?

Samosa sepatutnya berbentuk 3 segi tapi aku tersalah beli kulit popia. Perlu guna kulit yang lebih besar untuk buat bentuk 3 segi. Tak kisah la bentuk apa pun kan, janji sodappp. Haha.

Selamat mencuba resepi ringkas daripada sayeww!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!