LUTFI SYAFIQ

Friday, August 17, 2012

Landasan Keretapi Limbong Kapal?

Salam. Hai semua kawan-kawan. Sihat? Puasa ok? Dah nak raya dah ni. Kejap jer kan? Haha. Ok kali ni aku nak share sikit pasal tempat yang sesuai untuk korang photoshoot. Bagi yang suka feeling-feeling model tu sangat sesuai la pergi tempat ni. Limbong Kapal? Aku pun tak tau nama tempat ni sebenarnya. Yang aku tau adalah ianya merupakan landasan keretapi yang agak usang tetapi menarik untuk dijadikan tempat photoshoot. Dah ramai orang-orang kawen dok posing-posing kat sini untuk buat storyboard mereka. Haha.

Landasan keretapi

Gambar kat atas ni agak menarik kan? Rasa macam berada di oversea. Tempat koboi. Eh? Haha. Aku kurang pasti samada keretapi masih lalu dekat sini atau tak. Sepanjang aku dok berposing-posing dekat sini takdak pulak keretapi lalu.

landasan keretapi lama

Gambar kat atas ni aku dah ejas sikit dia punya warna. Bagi nampak style macam zaman dulu-dulu sikit. Time aku pergi ni memang tengah hari buta. Panas ya amat. Sangat tak selesa untuk pose. Tapi time panas macam ni gambar lagi cantik bak kata photographer aku. Haha.

landasan lama

Bagi kawan-kawan yang berminat untuk pergi sini, aku nasihatkan supaya berhati-hati. Bawah landasan tersebut terdapat sungai yang sangat besar dan dalan juga dipenuhi buaya! Kayu kayan landasan tu jugak dah mereput tau!

keretapi alor setar

Gambar kat atas ni aku kasi effect black & white. Sesuai tak? Haha. Ok, cuma sedikit ni ja yang mampu aku share dengan anda anda sekalian buat kali ini. Bagi sesiapa yang nak pergi sini, tempat ni terletak di Alor Setar, area belakang tapak panggung wayang Cathay dedulu. Sekarang tapak tu dah dibina pizza Hut dan KFC. Korang ikut saja jalan tu nanti korang akan jumpa tempat ni.

Selamat Hari Raya! EH!

3 comments:

hafiz hafizol said...

nanti bwk aku photoshoot sane weyh.. haha

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhh cantikkkk gambor2nya...

Chef Kampung said...

pijo: bleh2. haha

mak dara: thx. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!