LUTFI SYAFIQ

Monday, February 7, 2011

Semut Merah


Untuk  apa kau mencintaiku
Orang  yang tak punya apa-apa
Kau akan kecewa setelah kau tahu
Siapa aku sesungguhnya

Bukan aku tak mencintaimu
Tapi betapa diriku malu
Kau si raja harta
Ku raja sengsara
Antara kita jauh berbeda
Bukan aku tak mencintaimu
Aku orang kecil
Engkau orang besar
Kau ibarat gajah
Ku hanya semut merah
Aku orang kecil
Engkau orang besar
Tiada sebanding
Untuk saling menyinta
Lebih baik engkau dan aku
Berteman biasa saja...

bila cerita pasai lagu Semut Merah ni, teringat aku kat sorang housemate aku masa kt penang dulu. si Faliq Affan. sedap sungguh suara dia karok lagu ni. bab lagu2 klasik ni memang serah kt dia la. haha.
cerita pasai lagu Semut Merah ni jugak, aku teringat kat ex-classmate aku, Fara Keyla. aku pernah nyanyi lagu ni masa time lepak sama2. bila sampai part "kau ibarat gajah, ku hanya semut merah", tiba2 si Fara ni kata "heyy Lutfi sampai hati kau.. aku tau la aku ni besar, tp jangan la sampai nak lagu lagukan...". opss sorry fara aku lgsg tak sengaja... huhu.
Rindu ampa semua! :')

2 comments:

Lelaki Ini said...

suk alagu nieyh..
teringt felix af3 nyanyi..
best sgt2!!!

LUTFI~;)) said...

yeah aku pun!
weyh nyanyi lagu ni weyh plss...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!