LUTFI SYAFIQ

Sunday, April 24, 2011

aku memang ANAK SENI

ok lukisan fotoshop di atas aku sendiri yang hasilkan. cantek? haha konfem korang pitam lepas tengok kan? aku pulak berbangga sebab dapat hasilkan lukisan tersebut. aku cakap aku lukis cantik. aku sangat berseni! haha setuju? ada yang akan kata "erkk, apa kes mamat ni?". ada gak yang akan kata "huh, giler kot budak kedah ni!" dan juga mungkin ada bloggers yang akan post entry yang bertajuk "seorang blogger perasan yang dia berbakat besar". betol tak?

jadi mesej yang aku nak sampaikan dalam entry aku kali ni adalah, kepada blogger2 sekalian, jangan mudah judge seseorang berdasarkan apa yang kamu orang lihat. aku bukan apa, cuma kadang aku rasa sangat menyampah dengan blogger2 yang dah ternama. mereka2 cakap yang mereka bukan nak cari glamour, bukan nak cari trafik, tapi??? fikirlah sendiri...
aku tengok sekarang blogger2 ternama ni entry mereka KOSONG walaupun mereka sendiri cakap yang mereka ada sampaikan mesej dalam setiap entry mereka. mesej apa bro?? fikirlah! jangan pandai memutarbalikkan fakta ja. haha. kadang2, gambar orang pada header pun menjadi isu untuk menerbitkan new entry. apa kes? header kau smart ker?
hahaha

jangan pandai bagi nasihat ja kalau diri pun macam masih perlu diisi banyak perkara lagi.
jangan ingat mampu buat gathering sana sini sebab ramai follower tu anda hebat. macam aku pernah cakap sebelum ni, tak semua orang yang click button "Follow" kat blog kita tu sebab dia sukakan blog kita. ntah2 asyik kutuk kita ja. hahaha

pastikan segala entry itu significant. make all the things we did as significant things.

aku dah dekat 4 tahun ada blog. tapi baru sekarang aktif sikit. dan jgn ingat yang followers aku sedikit ni sebab aku adalah blogger baru. haha.

apa2 pun, jadikan dunia blog ini sebagai medium untuk kita sama2 mendapat manfaat dari apa yang kita terbitkan. bercakap biarlah berdasarkan ilmu. bukan bercakap2 kosong untuk menjatuhkan orang lain.

MOTIF: tiada motif. cuma ingin berkongsi lukisan aku di atas.

p/s: sila tambah dahan dan batang dalam lukisan aku tu. aku tak letak dahan dan batang. haha






8 comments:

ikan said...

berbakat sungguh .. nice artwork luttfi :)

LUTFI SYAFIQ said...

alamak, dah kene perli dgn org seni dh ni. malu maluuu! :P

syazwiena khan said...

cantek nya orang kedah nie lukehh
orang penang pon xtaw nak lukehh lagu tu
hahaha follower byk ape?
jgn rendah diri

LUTFI SYAFIQ said...

wiena: haha perli ni! followers baru naik sikit2. hehe

::FAIZ FARISH:: said...

header, pic yg tepi tu, skali imbas mcm Syaz Jazle...

LUTFI SYAFIQ said...

faiz farish : haha adeh. mmg ramai ckp. skali pndg ja la. bila dh berkali2 pandang xsama lgsg kn. hahah

syazwiena khan said...

camna xmcam shahz jaszle
jaw u tu cantek !

LUTFI SYAFIQ said...

wiena: shhh dah dah. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!