LUTFI SYAFIQ

Friday, April 22, 2011

masakan BELANGKAS cara orang bujang

hmm. mak penah cakap masa dulu2 dia pernah makan belangkas. zaman dia sekolah rendah. tu pun sebab ada belangkas naik ke tebing sungai. belangkas ni mak cakap takdak isi, orang makan telornya ja. hmm, meleleh ayaq lioq dengaq. hehe. so, aku mengidam sangat2 nak makan telor belangkas. apa lagi, terus pergi cari belangkas kat kuala kedah! wakaka semangat kan?
 picture 1 : hmm, geli??? gerun??? aku pun 1st masa nak beli takut nak pegang, nampak mcm dia boleh sengat ja. hahah. tp xdak apa2 la, dia kodek2 saja. xdak gigit2 pun. heheh
 picture 2 : belangkas ni tengah bergimnastik kot! aktif sgt2. hahah
 picture 3 : bara api dinyalakan petanda hari mau hujan! haha tak tak. bara api dinyalakan untuk bakar belangkas ni. xyah susah2. bakar terus jer atas api! kite bakorrrr jerrr kak limah oiii!!!! kite bakorrr!
 picture 4 : belangkas yang dah siap dibakar! tengok la tu telur dia! melimpah ruah!!!! makan tak habes kottt! makan sampai muak! sedap tau! lemak berkrim gittu!
picture 5 : air asam. menu sampingan untuk dimakan bersama telor belangkas dan nasik! hehehe!

so, kepada sapa2 yang nak makan belangkas, just beli ja belangkas tu hidup2 dan bakorrr jerrr hidop2! mula2 ingat nak terajang jer belangkas tu masuk dalam oven. tapi takut nanti xwangi telur dia. so, tu yg pelekat bara api jugak tu! hahah. try la! exotic gila kot! memang belangkas ni makanan exotic pun! wahaha!

Selamat Membakorrr!!!

3 comments:

Noh Kodiang said...

kodek2 tu apa??? hahahahahaha

LUTFI SYAFIQ said...

kodek2? Tak tau la. ang nak penampaq? Hahah

Intan Saffinas said...

kat area mana beli belangkas yg ada teluq tu? saya dah lama mencari tapi dok jumpa yg jantan tak dak teluq.....boleh bagitau map atau area mana yg pi beli tu dak? tq... email: intansaffinas@yahoo.co.uk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!