LUTFI SYAFIQ

Wednesday, April 4, 2012

Makan-Makan di Belanga

Salam. Apa khabar sumorang? Haha. Lama aku tak update blog ni. Busy boh. Ingat cuti semester kali ni nak tingkatkan produktiviti kat blog aku ni tapi... Apakan daya... Banyak kerja lain kat kampung ni. Sedih kan? Haha takpe-takpe. Hari ni aku nak review sikit pasal sebuah restoran mahal ni. Tak la mahal sangat sebenarnya sebab makanan kat situ memang puas hati.

Sebelum balik kampung hari tu, aku sempat pergi makan-makan dengan sorang retis blogger ni kat Belanga, The Gardens Mid Valley. Best weh, aku suka suasana kat restoran tu. Ala-ala kampung. Macam rumah aku kat kedah ni. Hehe. Nak tau tak aku makan apa? Meh usharr gambar-gambar kat bawah ni.

Gambar kat atas ni aku tengah excited nak makan! Sedap wei! Belum makan pun dah nampak macam sedap. Mana tak nya aku tak excited. Haha
Ni pulak sup ekor. Serius sedap! Juicy! Cukup rasa! Ekor dia pulak memang lembut ang melting in my mouth!!! Like it beb!
 Yang kat atas ni pulak nasik lemak ayam berempah. Menyelerakan kan? Ni yang si retis blogger ni oder. Aku tak sempat nak rasa tengok-tengok dah habis dia makan. Kurang asam!
 Ni pulak yang aku oder. Nasik kerabu ayam percik! ummphhh! Memang meleleh air liur time nak makan! (tipu)
 Ni pulak suasana dalam kedai tu. Kampung kan? Antik sungguh kedai ni. Bapak aku mesti suka! Sebab bapak aku ni memang minat kumpul barang-barang antik ni.
Ni pulak retis blogger yang aku maksudkan. Haha. Dia tengah usha awek yang dok tengah prepare makanan. Awek tua beb! Nampak sangat taste dia ni warga emas... Kahkahkah! Gurau wei.

So, apa yang aku boleh katakan di sini, korang mesti pergi cuba sendiri. Banyak lagi menu lain yang korang boleh try. Semua nampak sedap! Yang aku makan tu sangat sedap! Selalunya, kalau 1 menu tu dah sedap, konfem semua menu pun sedap! So, cuba tau! Aku kasi 4/5 bintang untuk kedai ni.

Harga keseluruhan: RM56++ (not bad lah)

Wasalam.

8 comments:

hafiz hafizol said...

retis blogger tu ensem kot.. byee..

LELAKI INI said...

tak ajak aku pun kan?

LELAKI INI said...

tak ajak aku pun kan?

LELAKI INI said...

tak ajak aku pun kan?

LELAKI INI said...

tak ajak aku pun kan?

LELAKI INI said...

tak ajak pun aku kan?
sedeyh la macam nieyh!

Nucha Yayunk said...

hai friend...feel free to drop by n join too at myblog...thanks so much! http://nuchaconner.blogspot.com

LUTFI SYAFIQ said...

HH: hensem la sgt. haha

Lelaki Ini: aku dok ajak ko xpernah ko nak ikut.. dh tawar hati ngn ko. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!