LUTFI SYAFIQ

Monday, March 19, 2012

Tips dapatkan Kulit Cantik dan Sihat

Salam.
Korang rasa korang cantik? Kacak? Secantik atau sekacak mana pun korang tapi kulit tak cantik, memang Failed lah! Jadi, korang kena la titik beratkan pasal penjagaan kulit korang. Kulit merupakan organ terbesar kita weh! Jangan sia-siakannya. Cewwah~ Jadi, kat sini aku nak kongsi beberapa tips untuk korang amalkan bagi mengekalkan kesihatan organ terbesar kita.

Gambar hiasan.


  1. Ambil diet yang seimbang.
  2. Pastikan keperluan Vitamin C,E,dan B dalam badan mencukupi.
  3. Minum air putih dengan banyak dan berterusan.
  4. Memakai losyen pelindung matahari yang bersesuaian.
  5. Bersenam secara teratur.
Selain tu, korang boleh la ambil apa-apa jenis supplement untuk kulit. Aku amik Vitamin E yang Appeton punyer. Korang boleh lah pergi cari kat mana-mana Farmasi. Tak mahal sangat. Below RM50. Kalau korang kaya lagi, boleh la guna kolagen. Haha.

Wasalam.

2 comments:

Rozuan Ismail said...

kulit yang sihat dan cantik tidak semestinya perlukan kulit yang putih dan gebu. tak perlu nak plastik surgery atau cucuk sana sini =). minum air masak tuh sangatlah aku setuju!!

Azee Hana said...

nak kulit cantik macam siti nurhaliza..hee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!