LUTFI SYAFIQ

Wednesday, March 21, 2012

Tips Luruskan Rambut Secara Tradisional

Salam.
Rambut korang kerinting tak? Nak tak luruskan rambut? Aku ada petua ni nak bagitau korang macam mana nak luruskan rambut secara 'kampung' atau tradisional. Senang jer wehh!

Apa yang korang perlukan adalah:
Segelas santan kelapa.
Sebiji limau nipis.

Cara-caranya mudah giler weh! Macam ni:

Perahkan limau nipis tersebut ke dalam santan. Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk dan biarkan semalaman. Esoknya, korang akan dapati santan tersebut membeku dan membentuk krim di bahagian atas. Then, korang sapu la krim tersebut kat rambut korang dan tutup dengan tuala. Selepas sejam, korang bilas ok? Lakukan 3 kali seminggu. Konfem rambut korang lurus, berseri dan segar macam rambut aku!
Rambut baru lepas treatment dengan santan ni :)

Kahkahkah!

Selamat mencuba :)

Wasalam



10 comments:

Leysa JL said...

waaa..sungguh mudah..will try soon :)

Spongebob Tercekik said...

santan campur dgn brylcreem ke terpacak camtu

Spongebob Tercekik said...

santan campur dgn brylcreem ke terpacak camtu

hawiz said...

rambu kite dh lurus

Azza Afdzal said...

kalau guna santan kotak boleh tak?? hihi..

nisa surihani said...

wow.ncem ny
nk try gak aa

nisa surihani said...

wow.ncem ny
nk try gak aa

LUTFI SYAFIQ said...

Try tau! yhahaha!

Santan kotak? Hmm, boleh kot asalkan santan. ce awak try then nnt resault share ler ngn kite sume. heheeh

sarah mohamad said...

Mudah jekkk ni. Boleh try ni hehehe :)

acan ketot said...

murah..
jmat kos..
haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!