LUTFI SYAFIQ

Monday, June 20, 2011

Nak Balik Kolej pun Boleh Sesat kan?

Salam...
Aku dah balik MAHSA yang CANTIK dan ELEGANT ni.
MAHSA ni kat pintu masuk depan macam Hotel tau.
Nampak macam university untuk anak orang-orang kaya ja.
Tapi bukan aku nak cakap yang aku kaya, cuma nak bagitau yang MAHSA ni nampak HEBAT!
Haha.
Apa yang aku nak cerita kat sini adalah aku telah sesat masa nak cari jalan balik ke MAHSA tadi.
Ayah aku drive, aku 2nd hand driver (ala2 Maria Elena punya video kat youtube).
Last2 1 jam baru sampai kolej. Sepatutnya 15 minit jer dari Bandaraya KL tu.
Macam nak pecah kepala aku pikir nak ikut jalan mana.
Pastu asyik tersasar jer.
Dah la 'daddy' aku garang.
Abes kena marah. Grrr. Dah la kena marah, nak pikir pasal jalan lagi. Ingat aku GPS ka...
errr, sebut pasal GPS, baru aku ingat yang handfon aku ada GPS sebenarnya.
Mahal kot handfon aku tapi aku lah yang bodoh tak gunakan kemudahan yang ada.
Korang ada tak handfon mahal macam aku? Ada??
Kalau ada, jangan jadi bodoh ok? Guna sebaiknya!
Bukan just untuk menayang yang kau mampu beli handfon harga ribu-ribu macam aku.
Last2 masa dah sejam pusing-pusing dan habes duit bayar tol, baru aku on GPS kat fon mahal aku.
Dan tak sampai 10 minit terus jumpa Kolej aku. Bangang tak?
Tak pa, muka aku cool ja.
Muka la cool, dalam hati menyumpah-nyumpah jalan kat KL ni.
Serabut perot sungguh.
Korang mampu nak pikir dengan waras kalau jalan raya serabut macam ni????
Apa-apa pun Alhamdullah sebab aku dah sampai kolej dengan selamat.
Dan aku harap perjalanan parents aku nak balik Kedah juga berjalan lancar dan selamat.
Amin...

12 comments:

Jerul said...

serabut kot

LUTFI SYAFIQ said...

jerul: memang! giler lah!

jaya jr said...

tapi jalan area tu aku khatam doh..haha..parok aku jalan mase kat PJ dulu

LUTFI SYAFIQ said...

jaya jr: aku xde own trnsport. so aku xleh la nak pusing2 hafal jalan. duhh

zarazueyin said...

sy pn x pandai jln KL..hehe
tima kasih singgah blog sy ;)

Sunah Sakura said...

dulu dapat gak tawaran dari MAHSA... heheheh...

kadang2 de gak yang guna gps pun still sesat lagi... :p

Yuyu Musa said...

kl memang pening...adoiii..

cara terbaik nk kuar guna public transport..huhu

Siti Aniza said...

hahaha. memg mcm tu kott KL ni.. yg pro pun boleh sesat

syrupmasin said...

haha..sesat..bagusss..ohh slmt belajar :D

LUTFI SYAFIQ said...

zarazueyin: sama2. :)

Sunah Sakura: saya xmintak mahsa tp dpt outsourching kt sini. underKKM. hehe. gps pun kekadang menipu!

Yuyu Musa: kalau teksi pun sesat, matilaaa kene bayar tambang. hoho

Siti Aniza:kalu pro pun sesat, inikan pula yg 'sangat' pro ni kan.

syrupmasin: tq. asal nama kau syrup? hahahahaha

SiS NaD said...

Salam Lutfi...

Tak pasal2 je sesat di tengah2 bandar KL.. KL tu sebenarnya kecik je, tapi jalan dia sgt banyak.......

LUTFI SYAFIQ said...

SiS NaD: salam sis. btol2. hmm jalan byk sangat. xsuka! grr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Panasss!